Det är inte synd om dig.

Livet: Jeg står her med en plass på forfatterstudiet i Bø og jeg har ikke tenkt å bruke den. Maria for fem år siden, fy faen, så sint hun er, hun har mest lyst til å kvele meg. Er ikke dette alt vi har drømt om? Og så skal du kaste det bort? Hva faen tenker du med?

Og jeg lurer på det, jeg også. Men jeg kan bare ikke. Har skrevet for og mot liste, men det har ikke hjulpet, for noen punkter veier mer enn andre. Så det ble mot som vant. Og på et punkt, når jeg sitter og banner over regnestykker som ikke går opp, kommer jeg til å angre. Men jeg tror det er rett valg likevel.Noen ganger må man kaste vekk sjanser, det er det jeg sier til meg selv. Noen ganger må man bare gå videre med realfagene og drite i det fantastiske årsstudiet. Men det svir. For var ikke dette studiet det som var drømmen? Hele den store planen, å gå det studiet? Og så kommer jeg inn på det, og tenker "faen", for jeg veit jeg ikke kan gjøre det. Jeg ville bare sjekke om jeg var god nok, søkte litt for gøy, for å vite om det gikk.

Jeg har underskrevet leiekontrakt i Trondheim. Det er avgjort. Jeg begynner på NTNU og etter jeg veit hva jeg kom inn på i samordna opptak skal jeg sende mail og si nei til forfatterstudiet. Men fy faen. Tenk at jeg gjør dette. Jenta som aldri kunne tenkt seg et annet studie noen sinne, takker nå nei. Det føles helt sykt. Å skrive har jo alltid vært drømmen.

Men jeg skriver jo. Trenger jeg et studium for å bli bedre? Eller vil det bare ødelegge det lille jeg har av originalitet? Det får jeg aldri vite. Men jeg veit jeg er god, akkurat nå, det jeg skriver uten studiet, det er bra. I fjor sa et forlag at de likte det jeg skrev, jeg tror det var da jeg bestemte meg for å klare det uten studiet. Så jeg velger å tro at jeg klarer å bli bedre uten dette, klare det på egenhånd. Tar den vanskelige veien. Jeg veit ikke om jeg syns jeg er mest modig eller dum. Men jeg går for det vanskelige studiet og dropper det morsomme. Kanskje like dum som modig.

4 såpebobler

Radiobiler

17.07.2013 kl.16:03

Forfatterstudie virker kjempemorsomt. Har faktisk vurdert det selv. Men må bli ferdig med allmenn litteraturvitenskap først^^ Synes du skal gå for det jeg.

Nora

17.07.2013 kl.17:42

Gjør det du mener er best for deg!

gnistregn

20.07.2013 kl.13:15

jeg tror jeg skjønner deg. man lager seg en plan. og så velger man enten planen eller "det andre", og uansett gir man opp noe. sånn vil det alltid være. men du klarer deg fint. hvis logikken og magefølelsen er enig i at du har valgt riktig, så har du valgt riktig :)

SynLar

23.07.2013 kl.23:40

Gå for det vanskeligste, det mest utfordrende. For er det ikke det som gjør deg mer kreativ in the end?

Blås en ny såpeboble

hits