Wait for me to come home.

Speedometeret viser 117 km/t i det jeg ser på det. Har forsvunnet inn i hodet mitt igjen, tankene mine, det er timevis siden jeg sist spiste og det er fremdeles 20 minutter til jeg er hjemme. Jeg trekker pusten, slipper opp gassen og lar det synke ned til 90.

Da jeg var yngre og satt på med de kule gutta, de som skrøyt av hvor fort de kjørte og tok krappe svinger for å være tøffe, da syntes jeg de var idioter. Hva faen skal du kjøre så fort for, tenkte jeg. Tror du dette imponerer meg? Husker da han ene mista lappen og var så stolt av det, herregud, så teite de var, de gutta jeg hang med.

Men nå, vel, nå er jeg en av dem. I dag kjørte jeg en fyr hjem og det var kanskje første gang han ikke kommenterte kjøringa mi før den siste svingen. Han holdt kjeft hele turen, sa at nå har han begynt å bli vant til hvordan jeg kjører, men på den siste svingen måtte han si noe.
"Husk å demp farten her nå, da" sier han, fordi han mente jeg hadde tatt den svingen så fort sist. Så jeg skifter til førstegiret og snegler meg fremover, bare for å demonstrere. Men jeg veit jo at han har rett, at jeg kjører for fort. Når ble jeg en av disse idiotene?

Kråkesølv sin tredje står på alt for høyt volum. Vanligvis har jeg det på 5 når jeg har folk i bilen, 12 når jeg er alene, men i dag, i dag er det på 18 og jeg kjenner musikken i brystet. Synger med og passerer 110 km/t. Tror kanskje jeg vil grine, men veit ikke. Senker farta igjen. Prøver. Prøver å være fornuftig, ta meg god tid, ikke skrike tekstene mens bilen suser for fort gjennom tunnelen.

Forskjellen på meg og de kule gutta er at de kjørte fort nettopp derfor, fordi de var kule og ikke brydde seg. Jeg derimot, jeg kjører fort fordi det er sånn det er, jeg snakker fort, jeg går fort, jeg kjører fort, jeg er hun som fuckings aldri har tid til å ta det rolig. Aleine kjører jeg enda fortere, som om jeg venter på den dagen jeg nesten krasjer og innser at jeg må ta meg sammen. Men jeg veit det jo egentlig allerede.

Vel hjemme setter jeg meg i sofaen med et glass vin og jordbær. Det lukter mensblod, neglelakk og kattepiss. Det er juli og jeg veit ikke hvor livet mitt er på vei, men det går i 120 km/t dit.

 

Ingen såpebobler

Blås en ny såpeboble

hits