januar 2012

Even after all these years.

Slo til med blomst i håret forleden dag og følte meg virkelig helt ærlig 100% fin. Sola har vært her flere dager på rad, med blå himmel og allting, det er så utrolig herlig. Vil være ute og gjøre fine ting, men i stedet for vasker og rydder jeg til det blir så fint som bare det. Fint vær altså, det er så himla undervurdert.Guttene bak meg på bussen snakket om jentene de tilbrakte natten hos. Hun stekte egg til meg, sier han ene, og han andre sier at han ble nærmest kastet ut. Igjen? Ja, det er sånn det går, sier han. Ikke hadde han sovet noe heller, men det gjør jo ikke så mye, for flere timer fyllesøvn er som fire minutter vanlig søvn uansett. Så ler de og bruker resten av turen på å snakke om de forskjellige buss-stoppene. Kjører forbi islagte fotballbaner og biler med grønne seter i.This door is always open, jeg sitter utenfor butikken og en fyr i tyveårene ser på meg, smiler, og sier at jeg har fint hår. Det skal ikke så mye til, slik at jeg blir forelsket i mennesker og verden og livet igjen og igjen og igjen. Tar liksom aldri slutt.

Koser med katten og leser bok på bok på bok. Gjør ingenting av det jeg burde men noen ganger må det være lov, vel. På dager med sol må man bare utnytte solen, det er i alle fall slik jeg ser det. Gjør hva jeg vil frem til solen er borte igjen, da begynner alvoret. Det fungerer bra sånn.

Secrets de la mer.


I sommerferien var jeg litt utenlands og da besøkte jeg et akvarium i Monaco, eller oceanografisk museum om du vil. Jeg ville egentlig vise litt fra det, men da jeg kom hjem var det ikke tid og det var ikke passende men jeg brenner fremdeles etter å vise hvor fint det var der. Og i dag er det sol og vakkert ute, så jeg tenkte at i dag passer det bra.


Billettene var forskjellige, og jeg fikk en med klovnefisk!
Bittesmå klovnefisk, massevis. Små, nyfødte.


I denne tanken hadde de blant annet en havskildpadde. Den var veldig fin og stor.


Lyser i mørket! Fin.


Utsikten fra taket! Gikk mye opp dit og bare så utover. Himla fin utsikt.


Det var en akvariumsdel og en museumsdel. Akvariumsdelen var så klart best, men museumsdelen var fin også. Hvalskjelett, oh.

Sånn, det var det. Jeg tok hundrevis av bilder, for det var så mye fint å se. Fikk aldri nok, ville bare bli der resten av livet. Var der i flere timer, satt på taket og slappet av, satt på benken foran den største tanken å speidet etter skildpadden. Virkelig utrolig fint.
Er så glad i havet og alt som fins i det. Det er så utrolig mye fint.

Days rolled on.

Har kjøpt en liten, fin, lilla blomst som jeg virkelig trengte. Tar meg aldri råd til blomster lengre, og det burde jeg. Blomster er så bra. Blir glad av de. Katten snuser som en gal på den. Gjemmer den om natten så hun ikke skal spise den.

Har vært utslitt hele uka, så helg er akkurat det jeg trenger nå. Noen fine ting nå:

I løpet av dagen snakket jeg med hele fire personer som jeg egentlig ikke kjenner, gjør at jeg føler meg litt med.
Laget vafler når jeg kom hjem, drakk te og spiste vaflene med bringebærsyltetøy på.
Tok en varm dusj og ansiktsmaske.
Fikk kort hvor det sto om sol og å svømme med skildpadder. Jeg vil også svømme med skildpadder.
Satt på lyset i begge de lysende globusene og tent stearinlys.Vil gi alle i hele verden en klem. Mennesker er gode og fine og livet er bra og jeg skal bare sovesovesove så mye i helga slik at jeg ikke sovner før klokka seks hver ukedag lengre. Sånt går jo ikke i lengden, for jeg sover bort dagene til jeg våkner igjen i åttetiden og innser at jeg ikke har gjort noe som helst. Men i morgen skal jeg stå opp tidlig, dra til Trondheim og kjøpe så mye fint jeg orker, før jeg suser til kjæresten og blir der litt. Blir bra.

Satt dæ i ly av fjell og tenkt på tingan.

Du vet, dager med glitrende neglelakk og tente lys. Godt liv. Tar på kjole, en av de alt for store som jeg alltid kjøper på salg og sier til meg selv at jeg skal sy inn, mens den høyre skoen min lager en rar lyd hver gang jeg går, men det gjør ikke noe. Ser en episode eller fem med Skins, første sesong, oh verden altså.Har tusen viktige ting å gjøre men syr heller igjen hullene på albuene og rydder i undertøyet. Sengetøyet lukter som kjæresten mens jeg lukter som hudkremer og verden lukter is og regn. Det blir lysere ute men det er ikke nok sol, det er fremdeles mørkt når jeg kommer hjem og jeg liker det ikke. Stearinlys for alle penga.Hører på Kråkesølv for første gang på alt for lenge og det føles som å komme hjem, være meg igjen. Det er rart hvor mye enkelte ting kan ha å si. Tenker at jeg må skrive mer, skrive bedre, men det er det med å ha tid. Sånn er det med alt. Skolearbeid og mennesker og ting, man trenger tid. Herregud tid altså. Hell litervis med sand på timeglasset mitt, vær så snill. Hadde passet meg bra. Vurderer å døgne hver natt fordi jeg har så mye jeg vil gjøre når jeg egentlig skal sove.

Men så sovner jeg jo til slutt likevel.

Everything is on fire.

Har en sånn periode hvor jeg vil gråte og forsvinne for ofte, selv om jeg egentlig har det bra. Føles som at hele meg går i stykker, men jeg vet at jeg er okei. Lenge siden sist nå. Sadness, my friend, velkommen tilbake, ikke sant. Alt gjør at jeg kommer helt på kanten, fra snø i skoene til et sitat fra en bok. Slitsomt, men det gir seg jo snart, opp og ned, ikke sant. Jeg vet jo det. Og jeg har vært så glad så lenge at dette egentlig er sånt man må forvente uansett. Så jeg prøver å bare gjøre glade ting, høre på glad musikk og skrive notatbøkene fulle, som fungerer veldig bra, men enkelte ting blir bare for mye likevel.

En av de tingene som knuser meg ekstra lett i disse dager er bilder fra Disneyfilmer, gjerne med sitater. Det er ikke så mye som skal til for at jeg gråter nå. Men altså, noen av de er så fine og vonde at jeg vil dele litt.Følelser, altså. Er enten tåler jeg alt eller så tåler jeg ingenting.

Selv om jeg for alltid kommer til å være hun som gråter på slutten av hver eneste bok og hver eneste film, så trenger jeg ikke være hun som gråter over en undulat som så ensom ut to uker etter hun så den. Det blir litt mye noen ganger. Det er da det er greit å prøve å få en balanse. Ikke forsvinne inn i dette. Og det går faktisk veldig bra nå.

Prøver å jevne det ut litt, ikke sant. Tror det er veldig sunt og bra.

Spise druer og kjøpe fargerike kubbelys, gjør alt mye bedre.

Hva hvis jeg kunne vise deg noe mer?

Vinter med sol og snø og glitter, det er sånn det skal være. Da må man bare ta pause fra all vasking og rydding og øving og tenking og i stedet gå ut en tur. Leve livet, ikke sant.

(Selv om man har glemt hansker og fingrene holder på å falle av)


(Disse vinterskoene er noe av det dyreste jeg eier og jeg elsker de)

Så inn i varmen til te og kaffe. Hører på drittmusikk og vil dansedansedanse for resten av livet og synge med på alt selv om jeg hverken kan synge eller danse. Gode dager. Tenner stearinlys hele tiden, med og uten duft, så det blir lyst og bra. Fin vinter, men jeg venter spent på våren allerede.

And not believe.

Tilbake til virkeligheten igjen. Og nå, først nå, legger snøen seg. Bedre sent enn aldri. De har endelig laget skøytebane, så da er alt okei.Har vært en fin jul, men det er godt å komme seg ut av huset igjen. Blir så isolert føler jeg, selv om jeg faktisk har vært sosial en god del til meg å være. Det er liksom noe med mangelen på rutiner og en konkret grunn til å dra ut i verden, det gjør meg isolert. Hvis jeg ikke har noe jeg må gjøre så sover jeg hele dagen eller leser.Har lest en bok hver dag så langt dette året. Men så har det jo bare gått fire dager. Og så kommer livet og jeg kan ikke lese hele tiden, så det stopper nok opp litt. Har fag og kan ikke lese hele tiden. Sitter og ser ut vinduet. Det er mørkt ute og jeg ser speilbildet mitt, håret i hestehale, og jeg er stolt over at jeg har klart å la være å klippe meg. Blir gal av langt hår men har bestemt meg for å prøve likevel, fordi jeg egentlig syns det er fint. Har bare blitt veldig vant til å ha kort hår nå.Hver onsdag har jeg fri i nesten tre timer før jeg har den siste timen for dagen. Nå som det er skøytebane rett ved skolen tenker jeg å ta med skøytene mine hver onsdag, så har jeg noe å gjøre. Tror det blir veldig bra.
Satser generelt på et bra år.

hits