februar 2010

Hva jeg gjør i ferien.Tidlig mandag. Kvistlakk.


Sen mandag. Grunning på vegger og dører og vinduskarmer.


Tidlig tirsdag. Grunning i taket.

Hei, jeg pusser opp leiligheten vi har i kjelleren sånn at jeg kan føle at jeg flytter ut og få masse frihet og privatliv og sånt, eheh.
Jeg har brukt tre dager på å male soverommet (Det blir minst fire, jeg må garantert male i morgen også for Sissel er syk så da tar alt dobbelt så lang tid) men det er heldigvis en stund til økonomien strekker til sånn at jeg kan pusse opp stua, kjøkkenet og badet. Med andre ord sliter jeg meg i hjel nå i ferien og så kan jeg hvile i noen uker.
Jeg skal likevel flytte ned når jeg er ferdig med soverommet, så håper jeg blir ferdig med det snart (Selv om vi må ha økonomi til å kjøpe gulv også, eheh).
Vondt i ryggen og hendene og alt, i går holdt jeg på fra klokka 2 til klokka 11, herreguuud.

Så i stedet for å lære meg alle hovedstadene i alle land i verden som jeg egentlig skulle i ferien (Lærer noen om morgenen og i pausene og på kvelden, men det duger ikke, litt trist at jeg ikke får gjort det for jeg hadde gleda meg) så maler jeg. Og egentlig syns jeg det er litt kult, bare veldig veldig slitsomt.

Ææææh, jeg er litt sånn dødslei nå og pausen er over og jeg skal male igjeeen. Tenkte bare jeg skulle ta meg tid til å skryte litt over hvor flink jeg er til å male, woho liksom.

Vi snakkes den dagen jeg er ferdig med å male (og har noe relevant å si).
Ønsker meg selv lykke til med å ta ferdig taket (Taket er verst!)

Fastelavensboller som ikke er fastelavensboller.

Up er en fin film. Mange jeg har snakket med sier at de ikke liker den, at de ikke skjønner hva som er så bra med den. Jeg så den for første gang forrige uke og syns bare den er kjempefin og gråter masse når jeg ser den.
Så jeg tilbringer dagen i dag med å se den et par-tre ganger mens jeg baker boller. Familien er ikke hjemme og jeg tenkte jeg skulle være flink og imponere med fastelavensboller til de kom hjem, men så kom jeg på at jeg ikke vet hvordan man lager fastelavensboller. Skulle lært meg å lage fastelavnesboller. Men jeg har aldri smakt det heller så da er det kanskje ikke så rart at jeg ikke vet hvordan man lager det. Og for å være helt ærlig vet jeg ikke hva fastelaven er engang, selv om det sikkert er noe jeg burde vite.
Så da lager jeg vanlige boller og håper familien blir glad likevel. Kan sette frem krem til å ha inni om de vil det.
Når jeg tenker over det så vil jeg også det. Jeg setter frem krem.
(Ånei nå hører jeg bilen, de er her og bollene er ikke ferdige. Jeg feiler. Teite familie som kommer hjem altalt for tidlig.)

Hm nei så utenom det leser jeg litt i studiekataloger. 5,7 kilo (Ja, jeg veide de faktisk) med framtidige muligheter, og det skremmer egentlig vettet av meg. Samtidig er det litt gøy, men bare litt. Jeg er så redd for fremtiden at det er litt vel mye egentlig, jeg har nettopp søkt på vgs etter å ha prøvd tre ganger alene men endt opp med å gjemme meg under dyna og skjelve. Så jeg endte opp med å møte opp på skolen og si "Hei, jeg vet hva jeg skal søke men jeg trenger hjelp for jeg er så feig." Jada, jeg innrømmer det i alle fall, så det er jo bra.

Helga forsvant liksom så fort og jeg er syk og det fineste som skjedde hele helga var når en fyr ropte fargeklatt og jeg snudde meg og han smilte og vinka til meg, og jeg vet ikke hvorfor det var så fint men det gjorde liksom alt så bra fordi jeg var syk og trøtt og hadde nettopp spilt kamp og følt meg kjempeelendig og så var det noen som ropte på meg og det var liksom akkurat det jeg trengte. Det er ofte små ting som er de fineste.

Jeg har ikke noe viktig å meddele nå heller, jeg har aldri det, alt er så rart og jeg sov med øynene oppe igjen i natt. Det er så ekkelt å vite at jeg gjør sånt nå og da for det må jo se kjempeekkelt ut om noen skulle se det, og dessuten er det forstyrrende at jeg drømmer om veggene mine.

(Hei, hvis noen vil se Prinsessen og frosken med meg på fredag så blir jeg glad. For jeg må se den men har ingen å se den med, så da håper jeg vennene mine leser bloggen og sier jaaa, de vil se den med meg, eheh. For hallooo, den er klassiker og jeg har gleda meg kjempelenge.)

Har noen noe fint å fortelle? Spennede, rart, trist? Anyone?

Aspergers (Jeg har lest for mye).

For tiden ser jeg ofte for meg å stikke kniver gjennom tinningen på høyre side. Alltid høyre, aldri venstre.
Jeg vet ikke helt hva dette kommer av, men jeg liker det ikke. Skremmer vettet av meg hver gang og jeg får vondt i hodet av det. 
Jada Maria, begynn innlegget med å fremstille deg selv som sinnsyk og med selvmordstanker.
Menneialtså dette er egentlig et helt innlegg om at jeg tror det feiler meg noe, så egentlig kan du bare overse alt som står her i dag. Jeg trenger bare å tenke høyt litt.
 
Utover det er jeg inne i en kraftig periode hvor jeg leser alt som finnes på nett om Aspergers og autisme. Sånn har jeg holdt på siden torsdag, jeg blir alltid så ekstrem når det gjelder sånt. Til mitt forsvar har jeg ikke lest ekstremt mye om autisme på flere måneder, så jeg har litt lov.

Men nå har det seg sånn at jeg blir mer og mer overbevist om at jeg har Aspergers, så at jeg leser så mye om det tror jeg ikke er bra for meg. Det er bare det at det hadde gitt mening. Veldig mye mening. Det hadde vært sinnsykt logisk om jeg hadde Aspergers. Mild form, altså. Ikke sånn helt ekstremt, men jeg tror virkelig det kan være noe der. 
Og det hjelper ikke at jeg skal snakke om symptomer jeg ikke har og folk kommer med "Duuu, ærlig talt, sånn er du jo" for så å dra frem eksempler som motbeviser meg totalt.
Men altså, alt i alt så tror jeg at jeg kanskje forstår mennesker nok til å ikke ha Aspergers. Kanskje. Og for god språkforståelse. Det er bare det at nesten alt annet stemmer ganske bra. (Men man kan jo alltids finne ting som passer, herregud, man kan jo det.)
Etter jeg viste mamma hva som kjennetegner Aspergers sa hun seg enig i en god del, da. Sa vi kunne få meg skjekka sånn for sikkerhets skyld, så jeg skulle slippe å plages med det.
Tror kanskje jeg vil det, så jeg slipper å bekymre meg for det.

Jeg er jo ganske flink til å skremme meg selv, i og med at jeg har lest om nesten alt som står på ICD-10. (Når du ikke klarer å lese om fysiske sykdommer fordi du blir helt ødelagt av det (selv om du egentlig er kjempeinteressert i sånt) så hjelper det at du kan lese om de psykiske.) Ulempen med at jeg leser om så mye om det er at jeg kjenner meg igjen i så mye også. Men det er sjeldent jeg tror jeg faktisk har lidelsene jeg leser om.
Så. Ja. Jeg er kanskje litt hypokonder. Men det hadde gitt så veldig mye mening. Og det hadde uansett vært greit å snakke med noen og finne ut om det er noe som feiler meg.
 (Tror virkelig det kunne vært greit. For to år siden ville de at jeg skulle til psykolog fordi de trodde det feila meg noe, men det gjorde det ikke og jeg nekta. Nå derimot, vil jeg gjerne, men ingen tror det er noe som feiler meg så jeg får ikke tilbudet.)

Og helt til sist må jeg få si at kameraet mitt er levert inn, endelig(!!!). Vet jeg ikke poster så mye bilder og sånt, men jeg tar faktisk bilder stortsett hele tiden og det er faktisk vondt å ikke kunne ta bilder av alt jeg vil ta bilder av.
Så ja. Det var det. Jeg har ikke sovet nok, så dette blir bare rart. Tror jeg må slette innlegget etterhvert, men akkurat nå kan det få være her litt.
hits