mars 2014

Æ e her.

Våkner mandags morgen midtveis ut i matteforelesningen, sola skinner som faen inn vinduet og det første som slår meg da jeg åpner øynene er at nå har jeg fucka opp igjen. Disse fordømte dårlige valgene jeg tar. Jeg tar et bilde av papiret som ligger på nattbordet mitt, sender det til vennene mine uten tekst og i hodet mitt kaller jeg det kunst, selv om det egentlig bare er trist og jævlig. Jeg bruker ti minutter på å sminke meg, kle på meg, vurdere å vaske vinglassene, bestemme meg for å utsette det og gå til bussen. Presser frem et smil til bussjåføren, tenker på hvor effektiv jeg er til tross for alt. 

Jeg sier jeg bare vil være i fred men uka som var sov jeg ikke aleine mer enn tre av syv netter, men jeg er så lei og samtidig så likegyldig. Orker ikke være aleine med meg selv, orker ikke bry meg om noe, men orker egentlig ikke ha noe med noen å gjøre heller. Så jeg drar på besøk til folk, jeg snakker i det uendelige, jeg glemmer meg selv og det er bra. Jeg sier jeg skal dra hjem men de sier vil du ikke sove her og før jeg vet ordet av det har siste buss gått og det jeg står igjen med er noen som vil høre på meg, selv om jeg snakker svada i bøtter og spann, som til og med hører på meg når jeg snakker i søvne etter å ha slokna midtveis i en setning. Og morgenen etter blir jeg spurt om jeg vil ha kaffe og sier nei takk, tar på meg skoene, "drar du?", det har ikke slått meg at jeg kanskje er ønsket videre, men jeg går til bussholdeplassen likevel og det slår meg at jeg er ikke grei. Jeg er faen ikke grei. Ikke får de et ligg og ikke spiser jeg frokost med dem, det eneste de får er mine evige monologer helt til jeg husker at jeg bare vil være i fred.

Og på dagtid, timene går, jeg ligger med hodet i notatboka og den store hetta mi over meg, ei venninne stryker meg på ryggen for å si at forelesningen begynner igjen men jeg bryr meg jo ikke, jeg gjør jo ikke det. Vel hjemme setter jeg på en av de nye Kråkesølvlåtene på repeat og den var akkurat hundre prosent det jeg trengte denne mandagen. Kanskje jeg kan ta meg sammen nå. Kanskje jeg kan få livet på plass igjen. Ikke lage nye blåmerker. Få krefter til å rydde igjen, faen som rommet mitt ser ut, og jeg skal slutte å skippe forelesninger, slutte å rømme fra meg selv og mine problemer. Ta meg sammen igjen.

Troa på at jeg kan lære meg å leve med meg selv igjen, være aleine. Jeg veit jeg vingler mye, meg og dette håpet, men jeg aner bare virkelig ikke hva slags liv jeg lever for tida. Ikke rart vi blir sprø, eller hva.

Not pleased.

Så, jeg hadde liksom erklært vår. Not fucking pleased med å få en hel haug med snø. Ikke gøy i det hele tatt. Hadde jeg vært katt hadde jeg lagt ørene bakover og viftet med halen. Om dette ikke er borte til april veit jeg ikke hva jeg gjør. Har blitt nødt til å finne frem vintersko og lue igjen, sitte med jakke på i forelesning, hallo, det skal ikke være sånn. Gi meg plussgrader, sol og grønt gress, vær så snill.

Tar flere bilder med mobilen enn kameraet for tiden. Ser flere tv-serier enn jeg leser bøker. Tar buss mer enn jeg går. Ligger mer enn jeg står. For et liv.

Mens eg tenk på ka vi e.

Hallo, mars er her, velkommen. Sjelden har du vært så etterlengta. Endelig kan jeg si "Folkens, det er vår!" uten å få sure miner og "Det er FEBRUAR" slengt tilbake. For nå er det sant. Nå er det vår. Og om morgenen må jeg ikke skru på lyset på soverommet for å finne klærne mine, jeg ser dem uten, og når jeg går til bussen er himmelen lys blå og sola er nesten oppe. Kanskje er det litt kjølig enda, kanskje blåser vinden surt, men det gjør meg ingenting. Hadde årets første jakkeløse dag forleden og det føltes helt supert.

 

Har skifta fra vintersengetrekket nå, det er slutt, nå er det vår.

Mars skal bli bra.

- Skal se Støv på Samfundet på lørdag, gleder meg typ dritmye.

- Instituttet arrangerer jentedag med reker og vin, gratis og koselig er jo toppen av lykke.

- Jeg og bofellen har kjøpt over ett kilo kalkun som vi skal lage til en festmiddag for to.

- Smetter snart inn i nye, knallrosa Converse.

- Hvis været holder seg blir marsbadet så supert, sjøl om jeg må bade aleine.

- Skal se film hjemme hos folk som ikke går på studiet mitt og bli kjørt hjem, så ofte som mulig, gå utenfor komfortsonen.

- Skal vaske hos oldemor og bli der litt lengre enn jeg egentlig har tid til så hun skal slippe å være så ensom.

- Kråkesølv sitt nye album kommer den 28. og kan det da egentlig bli stort bedre?

Mars har aldri noen sinne føltes som en så bra måned som den gjør nå. Våren er så innmari etterlengta.

hits