april 2012

I went through hell and it didn't help.

Laget sjokoladefondant som ble kjempegod og herved er favorittdesseretten min. Kjæresten sovner på ryggen med meg liggende på brystet hans og jeg tenker at han høres litt ut som en sint okse eller en irritert gris når han snorker sånn svakt. Ei jente sa hun nesten ikke kjente meg igjen uten fargene og jeg farger håret med litt grønt, rosa og blått, det er lenge siden sist.Jeg har vorspiel med meg selv i kveld, musikken er høy og snart skal jeg finne frem vinen fra kjøleskapet. Tenker bittelitt på hvor sinnssykt ukul jeg og at det er okei. Helt okei. Hvitvinen fra oktober går aldri tom, men i kveld skal den bli tom, drikkes fra hvitvinsglasset med jordbær på, helt tom. Og jeg prøver å finne klær å ha på meg, hva som helst, noe fint eller kult eller praktisk. Så skal jeg dra på festen jeg tror er på stranda i kveld helt aleine og håpe at noen vil være vennen min for en kveld, eller at jeg kanskje til og med finner en av de ekte vennene mine. Det er planen og det er en god en og fy faen, jeg er alltid så stolt når jeg finner motet til å dra aleine på fest.

(Og egentlig, så er jeg veldig sint uten å vite hvorfor og bare... herregud.)

April skal bli mai og det er ti dager til bursdagen min. Aldri brydd meg så jævlig men i år er det liksom poff, jeg har bursdag den tiende mai, alle sammen, hallo, husk meg. Noen ganger vil man bare at folk skal huske at man finnes og si gratulerer og sånt. Er lov det, vel.

Og mai skal gå over og våren skal gå over og sommeren skal forsvinne. Folk skal forsvinne. Og jeg skal bygge hverdagen på nytt igjen, hvorfor er det sånn hvert år, jeg er så lei av å bygge nye hverdager når sommerferien er over. Hvorfor skal alt liksom begynne på nytt.

Men nå er det på tide å få frem den vinen og leve. Møte mennesker og verden og mai med et smil.

When the world comes down.

Det er så mye sol og varme. Har hatt ei sånn helg hvor jeg har kjøpt kake på Deli de Luca og spist pæreis i sola. Og kjæresten har blitt nødt til å spise halvparten av begge fordi jeg tror alltid jeg vil men jeg klarer aldri. Har ligget mye i senga og bare hatt det bra. Og på et punkt slår det meg at jeg nesten aldri er sosial med noen andre enn kjæresten, og det var jo en sånn jeg aldri skulle bli. Så blir jeg litt sint og irritert inni meg fordi han opptar alle helgene mine, men så tar jeg meg i det. Ærlig talt liksom. Jeg liker jo å våkne om morgenen og ikke være alene i senga. Det er lov å like det.

Finner frem spillelista fra denne tiden i fjor og tenker litt på at jeg var forelska i en gutt som helt plutselig ikke ville ha meg. Kjenner litt på hvor vondt det var og tenker litt på hvordan ting kunne gått. Jeg syns det er så uendelig rart hvordan ting skjer og ikke skjer og hva alt det fører til. Hodet mitt er til en hver tid fylt til randen av tanker om hva som kunne skjedd.

Noen ganger føler jeg at livet bare går i ring, men akkurat nå føles det som ting går fremover igjen.

Når jeg ikke har noe å gjøre ender jeg med å ligge i senga og lese med katten ved siden av meg. Har begynt på Halvbroren og kommer sikkert til å bruke en måned på å bli ferdig med den fordi det er så mye annet som skjer for tiden. Har lest fryktelig sakte de siste ukene, men det er sånn det blir. Går i bølger. Noen ganger leser jeg 6 bøker på en uke og noen ganger leser jeg en bok på 4 uker.

Guess I'm wasting my time again.

For noen få dager siden lå det litt snø enda, men det var så varmt at jeg kunne gå i bare t-skjorte likevel. Sol og så lyst at det var vanskelig å holde øynene oppe.
Men nå er snøen endelig nesten helt borte og i dag har det vært strålende sol og varmt. Dro med kjæresten ut på tur og hadde det veldig fint. Fant en huske på en lekeplass og ble der i sikkert en time. Nå altså, nå er det vår. Kommer det snø en gang til nå så blir jeg skikkelig irritert. Men det gjør ikke det. Det er vår og hestehover og grønt gress og sol og det er sånn jeg liker det aller best.

Akkurat nå sover kjæresten i senga og jeg lurer på om jeg skal lage middag snart eller vente til han våkner av seg selv. Det er sånt som føles enkelt og fint. Han sover i det blomstrete sengetrekket mitt og jeg rydder og vasker med Team Me og annen gladmusikk på. Fint vær gjør meg så innmari motivert til å gjøre ting.


Av og til, så føles ting så meningsløst og jævlig. Men så er det dagene med sol og sjokolade og god te og alt blir bra. Da kan muffinsene jeg lager se ut som vulkaner som har hatt utbrudd og det gjør ingenting.

Den samme musikken igjen og igjen og igjen.

A latent power I know they hide

Så er ferien snart over og jeg har som vanlig godt av det. Det er noe med å være på hytta, dra direkte til kjæreste, dra hjem og så ende opp med å bruke kvelden på å drikke rødvin og spise flatbrød. Flatbrød er så fryktelig undervurdert, jeg kunne levd på flatbrød, helt sikker. Tenker at jeg må vaske glassene som har ligget i oppvaskkummen i snart to uker eller noe sånt. Blir så sløv og har ikke tid, men egentlig så har jeg jo masse tid. For noen dager siden sølte jeg grønnsåpe over hele badegulvet. Vasket og vasket i over en time for å få vekk alt. Men det ble rent, da.

Har på en rosa neglelakk som heter Strawberry Lollipop og lurer på hvem som egentlig finner på alle disse navnene, jeg mener, det må finnes noe bedre å kalle en rosa neglelakk. Og innimellom, så skjønner jeg ikke hvorfor jeg har venner, for de sender sms og ringer og jeg svarer så innmari sjelden. Det er ikke det at jeg ikke liker folk, det er bare at, vel, jeg orker ikke.Har fått tre påskeegg og forstår ikke hvorfor, jeg spiser jo nesten ikke godteri, jeg liker nesten ingenting, men okei. Sparer noe av det til kjæresten og spiser det jeg orker selv. Tilbyr katten, men hun vil heldigvis ikke ha.

Observert: Jente som skal til å gå på bussen. Får klem av venninna si, som plutselig tar frem et stort påskeegg fra veska. Jenta blir knallrød og prøver å dytte det over i hendene på venninna igjen, sier at hun kan jo ikke gjøre sånn fordi hun har jo ikke ordnet med noe egg. Men bussen hennes skal til å gå, så til slutt tar hun egget, fremdeles knallrød i ansiktet, sier takk og gir venninna enda en klem. Forsvinner inn på bussen og vinker ut vinduet.

The kind that breaks under.

Jeg drikker hvitvin fra oktober på natta mens jeg skriver til jeg ikke orker mer. Liker det. Spiser påskemarispan og får sikret meg en hyttetur i løpet av ferien. Er en av de der som virkelig liker å være på hytta. Sannsynligvis fordi jeg bare er der én gang i året og ingen tvinger meg til å gå på ski.

Så, vel, det virker som været tenker at nå er det påske og da vil alle ha snø. Det er jeg ikkes å enig i, men okei, greit, fint, snø. Jeg hadde erklært vår, men det kommer, snøen blir ikke liggende. Nekter jeg å tro. Hadde på støvler forleden dag og kunne ikke føle tærne mine. Ullsokker og vintersko i en kort periode igjen, med andre ord.Var på en gård hvor de hadde kyllinger. Fikk holde en og var livredd for at den skulle hoppe ut av hendene mine og knuse mot bakken. Men den var fin, da. Myk. Før hadde jeg kjempelyst til å ha høner. Men så vil jeg egentlig ha alle dyr jeg syns er fine, og det er egentlig de aller fleste. Nøyer meg med en katt som sover under dyna med meg.

God påske, verden.

hits