april 2013

Maybe if I leave tonight, I won't come back.Har skaffet meg en ny jakke. Himla fornøyd med den! De siste årene har vårjakken min vært en i størrelse 40, som jeg kjøpte i en periode hvor jeg syntes for store klær fungerte bra. Men så kom jeg liksom over det, og siden har jeg lett etter en fin en i en størrelse som faktisk passer. Hurra for å endelig ha funnet en. Og været er på min side for tiden, selv om det blåser en del, det er jo sola som teller. Nå er det snart mai, jeg gleder meg helt innmari mye, for april har vært så slitsom. Har vært opptatt hele tiden, skole i ett sett. Mai blir en veldig fin avveksling, det er så lite som skjer da, i alle fall de første tre ukene.


 
Nyter de siste dagene i vanlige klær. Kler meg så fint jeg bare orker, har blitt litt for bevisst på hvordan jeg ser ut. Vasker ansiktet men tar ikke oppvasken, ikke sant, jeg prioriterer meg selv fremfor omgivelsene, det ser ikke ut rundt meg men jeg ser i alle fall middels okei ut. Fordelen er jo at jeg aldri har besøk uansett. Skal ut og bade i kveld da, det blir bra, jeg har på en måte begynt med å bade hver måned i året igjen. Føler meg så bra av det, alt føles liksom så friskt og nytt etterpå.

Broren min hadde bursdag i går. Jeg sendte han en sms, jeg ventet hele tiden på en melding fra faren min om et selskap, men jeg fikk aldri noen. Jeg vet ikke om de har sluttet å ha bursdagsselskap eller sluttet å invitere meg, men jeg hørte i alle fall ikke noe i helga. Det har snart gått en måned siden han nevnte et nytt hus og jeg vet fremdeles ikke om han har flyttet. Det føles rart, det er jo ikke sånn det skal være. Men det er sånn det er, og det er vel greit, det er mange år igjen og ingen har hastverk. Jeg vet ikke.

Om tre dager er det mai. Mai er kanskje den beste måneden av de alle.

Let's open our eyes to the brand new day.

Jeg er så uendelig sliten. Og igjen leser jeg om hvem jeg var og igjen innser jeg at jeg stoppet opp på et dårlig sted. Jeg har vært den samme i snart to år, hvor er utviklingen, jeg ser tilbake og tenker at dette er ikke meg lengre, men jeg savner den jeg var.

Hører på oppløste band, det er meg og fortiden, det som var, selv om bandet er oppløst finnes musikken enda. Jeg sier jeg skal omfavne fremtiden, men likevel, det er stadig meg og fortiden, tett knyttet sammen, og det er kanskje slik det skal være, til en viss grad. Men nå, nå er det fremtiden som gjelder, og det prøver jeg å huske. Har en dundrende hodepine, vet ikke om jeg sover fordi jeg har hodepine eller har hodepine fordi jeg sover. Prøver å drikke nok vann, glemmer å drikke, går bare i vinterjakke og merker ikke at det har blitt varmere ute før jeg sykler rundt, livet er for varmt. Og jeg får alle disse ideene, disse tankene, jeg går forbi folk i gangene og prøver å avgjøre hvem de er og hva de tenker, hvis han sier hei til meg nå så betyr det noe, hvis hun ser opp nå så veit hun det, og slik går dagene. Sosiale eksperiment til ingen ende. I dag, endelig, så skal jeg flytte inn i en vårjakke. Ta ut lommespeilet og leppestiften og sjokolademandlene fra lomma på vinterjakken, gjemme den vekk og innse at det har blitt varmt. Spiser jordbær og druer, smaker himla godt, og tesesongen er over for meg, jeg drikker bare saft, jeg som ikke en gang liker saft, men jeg kommer hjem om dagene og lager meg et glass saft og tenker at nå er det vår.Har pannekaker med jordbær på til frokost, tar meg tid, prøver å spise sånn som normale mennesker. Lei av å være jenta som spiser middag og et rundstykke i løpet av dagen. Men det er så tungt å skulle stå opp tidlig nok til frokost. Hadde fri i dag, da gikk det, satt ute i sola, vi er midtveis i april og nå er det endelig skikkelig vår.

Stars shone like buttons on an old man's jacket .

Har gjort ting jeg ofte tror jeg ikke er skapt for denne helga. Bra liv. Kjøpt Subway klokka halv tre på natta, danset i folkemengder, hatt kreative kjøleskapsløsninger, brukt gafler som skje, drukket sure drinker, blåst ballonger på hotellrommet, levd et sånt liv som jeg helst skulle levd hele tiden. Himla bra helg. Men litt over middels slitsomt. Har sovet og sovet. Og ellers er det Samordna opptak som er i fokus, herregud, fremtiden, jeg skulle ønske jeg kunne utsette det hele mer. Blir sliten av livet, men, vel, kanskje det bare er et tegn på at jeg lever. Tror det er bra å bli litt sliten av det hele.

Alle blomstene fra påska har visnet og jeg orker liksom ikke kaste de. Det er sånn hver gang, at jeg lar visne blomster stå i opptil en måned for lenge. Virker bare ikke viktig å kaste de, det er jo ikke det, livet avhenger ikke av å kaste visne blomster, så jeg gjør andre ting i stedet for. Det er så mye annet jeg heller vil bruke energi på, ikke sant. Prøver å sortere ut hva som er viktig, hva som er bra og hva som ikke er noen av delene, og prioritere livet ut i fra det.

One more night.

Hvordan har påska deres vært? For min del har det vært påskeliljer, kaniner på bordet og serviettene, for mye kvikklunsj, mye varmt vann med sitron i, en kveld med fyll og gode venner, mange netter våken i senga alt for lenge, et påskeegg med alt for mye godteri og akkurat så lite action som jeg hadde tenkt. Påskeferien er den aller beste av de alle, og jeg blir liksom litt trist av at den er over nå. I morgen begynner livet igjen, men det er okei, det er mye sol og våren er snart her.

"Hei, jeg tar bussen forbi, vil dere ha besøk?" Jeg sender tekstmeldingen og tenker at nå er jeg så innmari grei, så innmari flink, men så, faren min, han svarer at de ikke er hjemme, men at jeg må komme og se det nye huset snart. Og jeg sier "Nytt hus?" og jeg får ingen tekstmelding tilbake. Og bussen kjører forbi der de bodde og jeg lurer på hvor de bor nå.Og sannheten er at jeg knapt har lest noe som helst. Jeg har lest 20 sider i boka jeg egentlig holder på med og tre sider av en annen. Jeg har ikke lest og jeg har ikke skrevet, jeg har sett tv-serier (Veronica Mars og Lie to me) og spist for mye godteri. Sittet en del med Søkerhåndboka 2013, fy faen som jeg bare vil ta et årsstudium, ta et friår, gå folkehøyskole, hva som helst annet enn å bestemme livet enda, men jeg må søke på en mastergrad nå og jeg må komme inn. Livsviktige beslutninger jeg aldri vil ta.Men alt i alt, påska, den har vært dritbra. Blir småtrist av å skulle pakke vekk påskepynten.

hits