mai 2013

E æ virkelig så dum æ òg?En eksamen overstått, fire igjen. I morgen er den viktigste, herregud, disse nervene, for hva kan jeg? Jeg kan jo ingenting. Bløffet meg gjennom året, det føles sånn, som om jeg egentlig ikke sitter på noen kunnskap. Har øvd og øvd, men ikke nok. Har vært mye ute i sola, mer enn jeg burde. Tatt bilder (har ny kjole, lykkelig), kost med katten, spist is. Ikke lest nok om fotoelektrisk effekt og gravitasjonsfelt, men lest veldig mye Percy Jackson (jeg vet, jeg er flere år for seint ute, jeg var for alvorlig på den tiden jeg burde lest de). Har nesten ikke lest i hele år, er det ikke typisk, denne forbanna leselysten som skal blomstre opp midt i eksamensperioden? To uker og jeg er på min fjerde bok, mens jeg ikke burde ha lest en eneste.

Jeg gleder meg så innmari mye til sommerferie nå. Det blir himla godt. Har faktisk fått meg sommerjobb forresten (også kjent som min første jobb noen sinne, så det var vel på tide), så jeg tror det blir bra. Skal steke vafler, luke blomsterbed og guide turister. Tror det blir en ålreit sommer. Det er nesten sommer allerede da, hallo, for et vær. Jeg blir så innmari glad av all denne sola, går i lette kjoler og skjørt og smiler mye, til tross for alt eksamensstresset. Pustpustpust. Jeg skriver bare tull her, det er ikke velartikulert eller interessant, men det er sant, sannheten er jo verdt noe, og sannheten er at jeg ikke har mulighet til å skrive vakkert eller interessant hele tida. Livet er rett og slett ikke sånn.Æ trur vi må stikk hodan ned i sanda og begynn å tenk på nåkka anna. Hører på Kråkesølv, puster. Kråkesølv er som medisin, vidunderkur, får meg til å slappe av. Spiser vannmelon og sjokolade, få opp energien og roe nervene. Om to dager er det pause, blir bra.

A morning out there.

Det er eksamensperiode og det er strålende sol. Jeg gjør egentlig ikke så mye. Burde lese fysikk, burde være stressa, men det er ni dager til eksamen og jeg klarer liksom ikke ta alvoret helt innover meg enda. Jeg har liksom ikke motivasjon, alt virker så fjernt. Angår jo ikke meg, vel. Men det er jo akkurat det det gjør, det angår ingen andre enn meg.

Sitter mye ut i sola og spiser vannmelon, jordbær, is. Har fått skille allerede. 16. mai sa noen at jeg er himla bleik, at selv om det var mørkt så de meg tydelig, at det lyste opp. Prøver å ikke la noe affektere meg. Veit jeg blir brun og slutter å lyse i mørket snart. Tar til meg farge lett som bare det. Har skille på puppene og rumpa nå, all denne sola, herregud som jeg elsker sol.

Skulle ta bilder av blomster forleden, sånn klisje, ikke sant, men katten fotfulgte meg så da ble det han i stedet for. Han er overlykkelig over å få være ute, helt alene, uten bånd. Han går heldigvis ikke langt hjemmefra, så jeg slipper å være stressa. Han kommer inn om kveldene og sover i senga med meg, så da er alt bra.

 photo 082_zps0210052a.gif

Jeg skal bare se en episode til av en tvserie nå, så skal jeg lese. Om sampling og bevegelsesmengde og magnetisk fluks, og jeg skal skjønne det og alt skal gå bra. Bare fire eksamener nå, så er det sommer.

Jeg føler meg så tidløs.

I dag har jeg bursdag. Det er som vanlig en ganske uneventful greie, men det er jo litt stas likevel. Jeg har fått to rosebuketter og en krembolle, sånn som alltid, samt parfyme og en bakebok, noen truser, sånne ting man trenger. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre med kvelden min, men jeg veit at jeg skal bli full. Kan ikke pynte meg, har fremdeles denne stygge, røde buksa på, men det er okei. Det går greit. Jeg har fått fire sms'er og en telefon, jeg vet ikke, det føles litt som at ingen egentlig bryr seg så hardt og det er greit. Det gjør jo ikke jeg heller. I kveld skal alt bli innmari bra, jeg skal henge med folk som jeg liker og som liker meg, det er i alle fall planen. Og hvis ikke, så er det også okei. Jeg har ingen krav, bare jeg blir småfull, så går det meste sikkert bra. Alt i alt blir det en bra kveld. Det er sol, jeg skal drikke jordbærvinenen jeg fikk til bursdagen min i fjor, det er på tide, herregud som jeg sparer og utsetter ting. Det er på tide å leve, gjøre ting, jeg veit ikke.

Hurra for meg! Håper jeg får en fin dag. Ikke bli for full, oppfør deg pent, alle de der fornuftige formaningene.

Et år eldre, men jeg føler likevel at det står stille. Det er kanskje sånn det er.

Den väntar inte på nån.

Okei. Så er det altså sånn. Jeg er altså en av dem. Jeg hadde ikke tenkt det, de siste to årene har jeg tenkt på at jeg ikke skal være med på det, at det ikke er noe for meg, at det er sløsing og dritteit. At jeg ikke har nok venner og ikke er utadvendt nok, at det bare er bortkastet. At jeg ikke skulle være med på dette.

Og likevel går jeg altså rundt i den røda buksa for tredje dag på rad. Og det verste er at jeg liker det, at jeg ikke angrer et sekund på at jeg bestemte meg for å være med på denne (stadig like tåplige og meningsløse) tradisjonen. Det er ikke fyll som appelerer, det er ikke  knutene, det er ikke klærne, selv om det hele er gøy så er det er ingenting av det som utgjør den store forskjellen. Det er disse menneskene. Og ikke misforstå, jeg hater fremdeles russ, med de fordømte fløytene sine og hele pakka, men likevel. Det er fester hver kveld og jeg henger med folk jeg aldri hang med, jeg har blitt et sosialt dyr, flokkdyr, og jeg elsker det. I kveld var jeg ute og det eneste jeg gjorde var å gå rundt, jeg var ikke full, det var ingenting som skjedde, men det var folk og det var kjempekoselig. Det er så verdt det.

Så klart kommer dette til å straffe seg. Så klart gjør det det. Om to uker er dette over, og da er alt som før igjen. Da sitter jeg inne hver kveld og da smiler jeg til folk i gangene på skolen, uten at de smiler tilbake. Så klart tar alle gode ting slutt. Men etter tre år med ønsket om å være med, så er nesten tre uker som inkludert verdt det. Den stygge buksa, pipingen i ørene av fløytene, det er verdt det. Kanskje blir disse ukene de beste i mitt liv. Kanskje ikke. Jeg tar i alle fall sjansen. Det kommer til et punkt hvor man ikke har mer å tape.

For en gangs skyld gjør jeg som alle andre, er som de jevnaldra, og jeg koser meg skikkelig.

hits