september 2012

This light is breaking into the day.

Var i Trondheim by en tidlig lørdag, sola strålte, jeg strålte og det var en god dag. Brukte 700 kroner på fire fat til serviset jeg samler på (de var på tilbud!) og tenkte at dette, det er å vokse opp. Så kjøpte jeg ansiktskrem og hårkur og en himla god parfyme, og typisk nok går visst akkurat den parfymen ut av produksjon snart. Mitt liv, altså. Satt kanskje en time på en benk og så litt på folk som gikk forbi, og veit du hva? Det er så innmari mange fine, søte mennesker. Jeg klarer ikke å se noe stygt i en eneste en av dem, syns det er noe av det aller beste med å være meg. Kom hjem omtrent fire og koste med katten hele kvelden, drakk et glass rødvin og prøvde å spise potetgullet jeg hadde kjøpt, men klarte ikke. Har blitt jenta som pusser tennene klokka ti og har lagt meg før tolv, er det fordi jeg ikke har noe å ta meg til uansett? Alle disse kveldene hjemme, de er ikke et problem lengre. Det er sånn det er. For tida føles alt helt merkelig enkelt og helt merkelig tomt på samme tid.

Da jeg syklet i dag tidlig var det is på sykkelsetet og jeg angret så innmari på at jeg ikke hadde tatt på meg hansker. Mistet helt følelsen i fingrene og forsto at nå begynner det å bli høst for alvor. Det er varmkalde dager nå, med knallsol og blå himmel men likevel så bitende kald vind innimellom, men det er godt. Det er høst og det ligger gule og røde blader over alt nå, sola kommer inn vinduet og jeg, som bor i en mørk kjeller, elsker det. Det er sånn igjen, at jeg føler at høsten kanskje blir ganske fin likevel. Denne optimismen, det er bra. Sykler til butikken og leter opp grønne chili og garam masala, føler meg skikkelig bra når jeg står i kassa og betaler, middagsingredienser og frukt, det er bra. September er snart over og septembersyken slipper taket.

Har en katt i armkroken akkurat nå og da må vel alt gå bra uansett, er det ikke sånn? Trives innmari godt med den nye katten forresten. Fremdeles navnløs, mest fordi vi er litt usikre på om det faktisk er jente. Uansett, superfin. Jakter på beina mine og maler i ett sett. Kan ikke klage på det liksom.

Ny pus.

Har fått ny katt i hus. Kjørte i en time i går kveld og hentet den. Jeg var redd for hvordan jeg skulle takle det, for selv om jeg vil ha katt så savner jeg fremdeles hun som ble borte. Men det går bra, hun er himla fin. Oransje pusejente, som jeg har ønsket meg i flere år. Sov på hodeputa mi i natt og er så liten at hun sliter med å hoppe opp i senga. Leker litt men sover aller mest.Veldig fin. Det blir innmari godt å ha en katt i senga igjen.

Alle gode ting.

Jeg har fått septembersyken, så jeg finnes ikke så mye for tida. Leser og venter på helga, sover for mye. Sjekker værmeldingene og håper det ikke skal regne de tjue minuttene jeg må være ute hver dag.

Men i dag har vært en skikkelig bra dag. Herregud. Kråkesølv altså. De skuffer aldri, for i dag kom den nye plata ut. Jeg er så opprømt at jeg vil bruke så himla mange utropstegn. En sannhet? Jeg var litt skeptisk til det nye albumet, jeg var redd det ikke skulle bli så bra som jeg hadde håpet. Syntes det virket som de har blitt mørke og dystre, slik det ser ut som på coveret. Kjipt å vente to år på noe som ikke er like bra som du tror. Men det er så innmari mye bedre enn jeg kunne forestilt meg, det er aldri noen grunn til å tvile på kråkene. Ohh, Kråkesølv altså.Hva kan jeg si, det er en god dag å være Kråkesølvfangirl. Innmari god. Gleder meg usannsynlig mye (og har gjort det siden juli) til konserten 26. oktober i Trondheim (håper de husker meg, selv om det har gått over et år siden sist) og vurderer å stikke til Oslo for å få med meg en til i november. Tror det hadde vært verdt det. Får se hva jeg gjør. Uansett, hør det nye albumet! Det er egentlig alt jeg har å si for tida. Skal la det stå på repeat og sovne til det.

Hold regnet ut hold regnet inn.

Denne helga var jeg på en liten hyttetur. Litt skog og litt kaldt og det føltes veldig som høst. Kjenner det godt, at nå er høsten her. Det føles godt akkurat nå, for jeg tenker på kalde kvelder med varm drikke og god bok, men jeg vet jeg ikke kommer til å føle det sånn når det regner og er motvind mens jeg sykler hjem. Men i helga, så var høst en bra ting. 

Kjæresten badet i elva, men jeg, vinterbaderen, lot være. Sto på en stor stein og så på at han fløyt bortover. Vasset litt, mistet følelsen i tærne. Tok på sokker og oppdaget at jeg hadde fått gnagsår på lilletåa.D  Var vel fordi det ble mange gåturer. Jeg trives så innmari godt på hytter, med skog og mark og internettmangel. Store tepper og mye fyring i ovnen. Det ble over tredve grader til slutt og vi ble så alt for varme, vurderte å åpne vinduet. Nektet han å ligge inntil meg i senga, det er sånt som bare blir alt for varmt noen ganger. 

Jeg insisterte på å plukke blåbær og han hatet det, men lot meg få lov. Så jeg plukket og plukket og vi gikk rundt i skogen, så ekorn og mus og jeg tror han syntes det var ganske okei likevel. Jeg har så mange blåbær nå, det er helt fantastisk. Spises for seg selv, brukes i syltetøy, pai, saft? Jeg vet ikke, det er så mange muligheter. Har fått helt dilla, må finne en plass i nærheten så jeg kan plukke flere. Syns det er så gøy å plukke bær selv, lage noe godt ut av det hele.

Er helt blålilla på fingrene. Rensket bær og frøys ned. Vurderer en pai i morgen, men jeg baker så mye og det er ingen som spiser. Er uansett himla fornøyd med å ha masse blåbær, hurra. Burde ta skogsturer for å plukke bær oftere.

hits