desember 2011

You'll always find me right there.

Hei, nyttårsaften.

Jeg har hatt et  ganske bra år. Mye bedre enn det forrige, i alle fall. Det har vært mennesker og sol og kjæreste og Kråkesølv og ny katt og alt mulig fint. Jeg klager ikke, egentlig. Jeg har ifunnet meg at ting er som de er, og det har gjort meg godt. Så her tenkte jeg bare at jeg skulle poste noen bilder av året som har vært, litt sånn for gøy, ikke sant. Er det ikke sånt man gjør nå? Jeg er ikke så flink til å ta superfine bilder hele tiden, men likevel, jeg har så mange bilder jeg ikke har fått brukt. Så da ender jeg opp med å være litt teit. Det er greit.
Dette ble veldig mye til meg å være. Men ja, her er litt av alt det fine dette året. Dager med sol godt representert, for det er da jeg er lykkeligst og tar flest bilder. Det har vært mye sol dette året, føler jeg.

I kveld drikker jeg rødvin og sjampanje og har det bra. Håper alle andre har det bra også.
Så, vel, godt nyttår, verden.

Gå til du ikke husker hvor du kom fra.

Jeg har ikke så alt for mye å si, siden dagene mine ikke går med på så mye annet enn å lese og se en episode av The Life of Mammals hver dag (som er en superfin serie om masse fine pattedyr). Det er jo forøvrig ikke noe å klage på, da jeg lærer om pollenpungmus og mårhunder og alt mulig fint, og bøker alltid er vennene mine. Men ja, vel, jeg er bare veldig glad i å slappe av når jeg først har ferie. Det passer jo bra i og med at været er grusomt og lysene blinker, og den ene dagen jeg våget meg ut stoppet toget og jeg kom alt for sent dit jeg skulle. Jeg holder meg altså gjerne inne. Ser på at katten jakter på kenguruene på tv'n og sånt. Time well spent.

Så jeg slenger egentlig bare ut to bilder av meg som diller med katten min slik at jeg samtidig får vist frem min kjole nummer to. Er veldig jente, ikke sant. Maser for mye om katten min og sånt tull. Jaja.
(Og hei, Antarktiskart over senga! Fint.)

God kveld videre.

I promise you.

Timmy Gresshoppe, Snipp og Snapp og hele hurven, det er sånn det skal være. Drikker te og spiser et kokt egg. Har to kjoler å velge i og klarer nesten ikke bestemme meg for hvilken som er best å bruke. Ender opp med den som glitrer og føler meg fin.

Og til middag spiser jeg grønnsakene mine (brokkoli, blomkål og gulrot) mens de andre spiser ribbe. Jeg kommer aldri til å like julemat, kan det virke som. Men jeg drikker vin og har det bra. De snakker i ett sett og jeg leser i boken min og deltar i samtalene samtidig. Jul er bra.

Dette har kanskje vært den fineste julaftenen jeg har vært borti. I år måtte jeg ikke gjemme noen av gavene mine under senga fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med de. Jeg har bare fått fine ting, og jeg skal ikke late som jeg ikke syns gavene er litt viktige. Derfor er det veldig fint når jeg er glad for alt jeg har fått. Kart over Antarktis, Brødrene Dal, fin notatbok, ullsokker, Ariel-julekule(seriøst sinnssykt fin), glitrende neglelakker, alt mulig bra.Jeg er ganske glad og fornøyd. Dette virker som en veldig god jul. Jeg håper alle hadde en fin dag i går, og at dere får en fin jul videre. Virkelig.

God jul, verden.

I'll leave the door on the latch.

Jeg tenkte at jeg skulle vise frem katten min igjen, men denne gangen i juletreet. Vi tok det inn i dag og plutselig var hun i det, og klatret sakte med sikkert til toppen. La seg ned midt i og hadde det visst helt topp.

Denne katten altså, jeg elsker henne.

Så er alle gavene pakket inn og juletreet pyntet. I kveld blir det rødvin og rolig. Katten sover i fanget mitt, jeg har vasket overalt og er generelt godt fornøyd. Vi har alltid hatt lyst på ekorn i treet, men en katt får duge. Klager ikke før hun knuser en julekule.

They say I'm better off now.

Jeg var redd for at snøen skulle forsvinne for godt, for de siste dagene har det bare vært is. Men hver gang jeg så ut vinduet i går dalte det konstant ned, hauger på hauger av snø. Håper bare det holder seg til jul. Blir så stusselig med regn og frost igjen.I dag fikk jeg et diplom for en nasjonal mattekonkurranse, de klappet. Jeg visste ikke hvor jeg skulle se, men jeg følte meg flink. Det var veldig stort for meg, mye større for meg enn det egentlig er, kanskje fordi jeg hadde gledet meg til å delta. Da var det godt å gjøre det bra, for jeg har ikke følt meg så veldig flink i det siste. Det er deilig å føle at man er flink til noe.

Etter i morgen er det ferie. Jeg har lagt så mye tanke og penger i julegavene i år, det føles så bra. Har pyntet det falske juletreet mitt med ting som glitrer og sukkertøystenger, mens katten river ned julekulene hele tiden. Ser ut til å tro at det er hennes private leketøy.

Tenker så mye og hver gang jeg skal skrive noe her så, vel, det blir bare alle disse tankene og tingene som skjer i hverdagen og jeg føler meg kjedelig. Tankestrøm, malstrøm. Pyttsann.

Jeg er ganske utslitt for tiden. Sover så mye, men ikke nok. Men det gjør ikke noe, er så lett i kroppen fordi dette året snart er over og det blir en fin jul.

Uten farer.

La meg bare strø om meg med tre ting jeg har gjort i desember som jeg aldri har gjort før.

Laget pepperkakehus.

Gått til innkjøp av advenstslysOg i dag, laget lussekatter. Som ble alt for store og ikke så gode, men hei, jeg prøvde.

Utenom å gjøre nye ting har jeg hatt heldagsprøver i hytt og pine og gruet meg til hver eneste én, men så har det gått ganske okei likevel, tror jeg. Så har jeg kommet hjem og sovet halve dagen og lest halve natten. Dagene går i ett og jeg venter egentlig bare utålmodig på ferien. Da skal jeg sove og lese enda mer enn jeg gjør nå. God måte å tilbringe tiden. Avslappende. Må slutte å stresse sånn.

Eg har en vind i mitt hjarte.

Det er når man får høre at en lærer har brukt en av lappene man har hengt opp i undervisningen sin at man innser at det man gjør virkelig har noe å si. Det var en av lappene hvor det står "Du betyr noe" som jeg har hengt på tavler rundt omkring på skolen min og læreren hadde snakket om den og sagt hvor fint det var. Jeg ble veldig glad da jeg hørte det. At kanskje noen blir glade når jeg henger opp lapper med fine budskap overalt. Det er jo litt derfor jeg gjør det, fordi jeg håper noen skal like det.Har fargerike lys rundt vinduet på stua og har kjøpt glitrende kjole til jul. Hører på Odd Nordstoga mens katten jakter på alt hun ser, vet at nå er det snart pause fra alt dette med skole og slitsomme ting. Blir godt.

Har du det fint nå?

Tenner duftlys hver dag for tiden.

En dag her så jeg gutten som var vennen min for lenge siden skrape vinduene på bilen, over et hode høyere enn meg og med sjegg. En helt annen enn den jeg husker og fremdeles den samme. Og jeg ville gå bort, ville si hei, husker du den sommeren du ringte meg 16 ganger på en dag, husker du at jeg brukte å sitte på med dere til og fra skolen, husker du snøballkrigene? Men jeg spør ikke, og han nikker til meg når han ser meg, i det minste husker han meg. Mer kan man jo ikke kreve, egentlig. Jeg vet ikke hvorfor jeg bryr meg så enormt om alle disse menneskene jeg ikke kjenner lengre, men jeg gjør det uansett. Tror det er noe i meg som bare ikke klarer å gi slipp på folk.

Syv dager inn i desember og snøen kom til slutt. Stirrer ut vinduet og ser at det faller ned store flak, og til slutt lager jeg en snøengel utenfor kantina, litt for å markere at nå er det vinter. Jeg liker alltid snøen veldig godt når den først dukker opp, selv om den ofte blir liggende for lenge for min smak, når kroppen vil ha vår og grønt gress så kommer det ikke når jeg vil ha det.  

Men jeg er veldig glad for snøen nå og gleder meg enda mer til jeg kan gå på skøyter, for det er det fineste med hele vinteren. Håper det snør masse i natt og i morgen slik at jeg kan sitte og se gjennom vinduene på snøfiller som daler ned. Lage litt flere snøengler. Sånt noe, ikke sant.

Litt jul.

Jeg tror aldri at jeg har vært så glad i jula som det jeg er i år. Første desember i fjor laget jeg julekalender til skolen min som jeg hengte opp (ble mislykket, men hei, tanken var god). Første desember i år var jeg roligere og mer egoistisk, dro til Trondheim og kjøpte julepynt. Godt liv.

Har laget spotifyliste med fine sanger fra blåfjellkalenderene som bruker å gå på tv, Til det blå. Liker det. Jeg er ikke så stor på spillelister, men jeg følte virkelig for å slenge sammen denne. Gode minner. Ser både Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen hver dag i begynnelsen av jula. Men så glemmer jeg det etterhvert, har ikke tid. Men greit å prøve hvert år.

Og så hører jeg på to Kråkesølvsanger, fordi Kråkesølv er noe av det fineste i hele verden. Det er det som hovedsaklig er julemusikken min og det duger i massevis.

I dag pynter jeg masse, og jeg har kjøpt så himla mye julepynt. Det glitrer og det er ugle, ekorn, kanin, snøfnugg, alt mulig som er utrolig fint og bra.Kan jo ikke klage. Det blir fint. Liker ting som glitrer og er pent.

Jeg er nesten ferdig med alle julegavene allerede og er kjempestolt over det. Tror dette blir en fin desember.

hits